Een smalle vaatwasser van 45 cm breed is geschikt voor ongeveer 10 couverts. Een compacte vaatwasmachine is ideaal voor huishoudens van 1 of 2 personen. Of als je weinig ruimte hebt in je keuken of bijkeuken voor een grote vaatwasser.

kleine-vaatwassers-van-45-cm-breed

Zoekfilter keuzehulp

Vind de beste vaatwasser van 45 cm breed die aansluit bij jouw wensen en budget. Klik op een van onderstaande links om direct het specifieke aanbod te bekijken:

Smalle vaatwasser kopen, waar op letten?

Een vaatwasser van 45 cm breed heeft een nismaat van 45 centimeter. Dit wil zeggen dat de vaatwasser 45 cm breed is.  Een normale vaatwasser heeft een breedte van 60 cm. Deze breedte is vooral van belang als je de vaatwasmachine gedeeltelijk of volledig wil inbouwen in uw keuken.

De hoogte van een compacte vaatwasser is ongeveer 85 cm. Deze hoogte is gelijk aan normale vaatwassers van 45 cm.

Voordeel van smalle vaatwasser

In een smalle, compacte vaatwasser passen maximaal 10 couverts en is geschikt voor kleine huishoudens. Het voordeel van een smalle vaatwasser is dat deze natuurlijk compact is en weinig ruimte in neemt. Door het kleine formaat verbruikt de machine minder stroom en minder water.

ruimte-in-compacte-mini-vaatwasser

Let op dat een smalle vaatwasser niet gelijk is aan een tafelmodel vaatwasser.

Heb je een klein huishouden? Dan is een kleine vaatwasser handig omdat deze sneller vol raakt. Dit klinkt als een nadeel, maar dat is het niet. Want bij een normale vaatwasser zou je anders een halfvolle vaatwasser moeten laten draaien. En hierdoor verspil je op den duur onnodig energie en water.

Nadeel smalle vaatwasser

In een kleine vaatwasser gaat minder vaat dan in een normale of grote vaatwasser. Dat is natuurlijk logisch. Maar naast dat er minder borden en bestek in passen kun je ook minder pannen kwijt. Kook je dus vaak uitgebreid, dan kan een kleine vaatwasser te klein zijn voor al je vaat.

Een tweede nadeel is de prijs van een compacte afwasmachine. Prijzen verschillen namelijk niet heel veel van een normale vaatwasmachine. In verhouding is een smalle vaatwasser van 45 cm breed dus best duur.

Plaatsen van de vaatwasser

Een vaatwasser kun je op verschillende manieren plaatsen in de keuken.

  • Vrijstaand plaatsen
  • Inbouwen onderbouw
  • Inbouwen volledig geïntegreerd

Inbouw vaatwasser volledig geïntegreerd

Een volledig gëintegreerde vaatwasser wordt in uw keukenkastje ingebouwd. Aan de voorzijde van de klep van de vaatwasser is een kastdeurtje van de keuken zichtbaar. Als de afwasmachine afgesloten is zie je dus geen frontje.

kleine-vaatwasser-inbouwen

Inbouw vaatwasser onderbouw

Bij een onderbouw vaatwasser is het display en de handgreep van de kleine vaatwasser nog wel zichtbaar. De voorkant van de afwasmachine is gedeeltelijk zichtbaar of volledig zichtbaar.

Vrijstaande vaatwasser

Je kan de mini vaatwasser ook vrijstaand plaatsen. Dit is een goedkopere oplossing en geschikt voor bijvoorbeeld in de bijkeuken of in de garage.

kleine-vaatwasser-couvert

Handige links

De Consumentenbond heeft een aantal smalle vaatwassers getest:


Tweedehands smalle vaatwassers op Marktplaats:


Smalle vaatwassers van 45 cm van Bosch:


Smalle vaatwassers van 45 cm van Siemens:


Kleine vaatwassers van Ikea:

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *