Een vrijstaande vaatwasser met een besteklade beschikt over een uittrekbare lade bovenin de vaatwasser. In de lade kun je bestek en keukengerij plaatsen.

Een besteklade is handig in gebruik omdat je overzichtelijk het bestek kunt indelen. Daarnaast biedt het ook een ergonomisch voordeel, omdat je niet hoeft te bukken naar het bestekkorfje onderin de vaatwasser.

TIP: Plaats je bestek in groepjes op soort, hierdoor is het leegruimen van de besteklade zo gedaan.
Pro Tip van Alex

Voordeel van een besteklade

Het voordeel is dat je onderin de vrijstaande vaatwasser meer ruimte vrij hebt voor borden en pannen. Dat komt omdat er in het rek geen bestekkorfje staat.

Waar moet je op letten?

  • Genoeg ruimte in de lade: Bekijk of de lade genoeg ruimte biedt voor je vorken, messen en lepels. Sommige besteklades zijn te hoog geplaatst in de vaatwasser waardoor groter gerei minder goed past. Denk aan een juslepel of opscheplepel.
  • Voor hoeveel personen geschikt: Controleer bij de vrijstaande vaatwasser voor hoeveel couverts de machine geschikt is.
  • Lepels op z’n kop leggen: Hierdoor blijft er geen water in de lepels staan

Handige links

Categorieën: KeukenVaatwasser

Alex Meyer

Hoi, ik ben Alex. Ik werk bij een bekende elektronica keten in Nederland. Ik ben in 2016 ProMansion.nl gestart om mijn kennis met jou te delen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *