Beste kleine vrieskasten

Zoek je een kleine vriezer om extra eten op te slaan of om te preppen? Bijvoorbeeld op zolder, in de bijkeuken, schuur of in de garage? Dan heb je een tafelmodel vriezer of vrieskast nodig.

Een tafelmodel vriezer heeft een inhoud tussen de 50 en de 100 liter. Maar gemiddeld heeft zo’n vriezer een inhoud van ongeveer 80 liter en deze vriezers zijn zo’n 80 tot 85 cm hoog.

Wees snel: Vanwege de huidige situatie worden kleine vriezers veel verkocht. Daarom zijn de vriezers al bij veel (web)winkels uitverkocht.
Pro Tip van Alex


Tafelmodel vrieskasten

Hieronder een lijst met kleine vriezers, door op een link te klikken kun je de prijs en voorraad bekijken bij de webwinkel.

Het kan zijn, dat sommige vriezers al zijn uitverkocht. Maar ik probeer de lijst zo actueel mogelijk te houden.

Bekijk alle kleine vriezers

Aanbevolen vriezers

Inventum

BEKO

Exquisit

Husky

Proline

Primo

Zanussi

Overige merken


Wat is een tafelmodel vriezer?

Inventum-VR550-Tafelmodel-vriezerDit is een kleine vriezer die je overal kunt plaatsen in je huis. Het is dus een vrijstaande vrieskast die je niet hoeft in te bouwen.

De vrieskast heeft een deur en bij sommige modellen kun je de deur van richting veranderen. Dus het deurtje kan dan links- of rechtsom open gemaakt worden.

Let bij de aanschaf van een tafelmodel vriezer op de volgende punten:

  • Bruto inhoud in liters: 30 liter is mini, 50 liter is klein, 80 liter is standaard en 100 liter is groot.
  • Geluid: Je wil de vriezer niet horen als je deze op zolder of in je keuken hebt staan. Doorgaans produceren de relatief stillen vriezers zo’n 42 dB.
  • Aantal lades: Hoeveel lades heb je beschikbaar om je producten in te bewaren? Doorgaans hebben tafelmodel vriezers 2 tot 3 laden.
  • Ontdooien: Bekijk hoe vaak je de vriezer per jaar dient te ontdooien.
  • Lengte kabel: Waar wil je de vriezer plaatsen? En is hier een stroomvoorziening?  Ga uit van een snoerlengte van zo’n 1,5 tot 2 meter.
  • Energielabel: Hoeveel stroom verbruikt de vriezer? Voor een zuinige vriezer kies je het beste voor A++ (energieverbruik per jaar: 142 kWh)  of hoger.
  • Gewicht en formaat: Bekijk hoe zwaar en hoe groot een tafelmodel vriezer is. Een 85 liter model is ongeveer 32 kilogram zwaar en heeft een formaat van h*b*d -> 85 cm *55 cm * 58 cm.

Let bij de aanschaf van je vriezer op dat je niet per ongeluk een kleine koelkast met vriezer aanschaft.

formaten-tafelmodel-vrieskasten-30-liter-60-liter-80-liter-100-liter

Verschillende formaten diepvriezers

Wat kost een kleine vriezer?

Reken op een prijs van 200 tot 250 euro voor een tafelmodel vriezer met een inhoud van ongeveer 80 liter. Maar de prijzen kunnen oplopen tot wel 450 tot 500 euro.

Waarom nu een kleine vriezer kopen?

Het is handig om een extra vriezer in huis te hebben zodat je voldoende ruimte hebt om eten op te slaan. De meeste mensen hebben een koelkast met vriezer, maar deze vriezer zit waarschijnlijk al helemaal vol.

Om zoveel mogelijk eten op te slaan is vriesruimte noodzakelijk. Daarom de eerste tip om de inhoud van je vriezer te beoordelen. Bekijk wat je echt nodig hebt en eet het overige op of gooi het weg.

Label vervolgens de producten die je wilt opslaan met een datum en probeer deze zo goed mogelijk te ordenen in je vriezer. Maak bijvoorbeeld een groentelade, een vleeslade en een broodlade.

Alternatieven voor een kleine vrieskast?

Stel nu dat je geen kleine vrieskast kunt kopen omdat ze uitverkocht zijn. Dan kun je ook kijken naar een kleine koelkast met een vriesvak. Of je kunt kijken naar een kleine inbouwvriezer en ervoor kiezen om deze vriezer niet in te bouwen.

Tips voor het invriezen van eten

Hieronder tips en advies over het invriezen en ontdooien van eten. Deze links verwijzen je door naar andere sites.

Categorieën: Vriezer

Alex Meyer

Hoi, ik ben Alex. Ik werk bij een bekende elektronica keten in Nederland. Ik ben in 2016 ProMansion.nl gestart om mijn kennis met jou te delen,

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *