Het is zover… je hond of kat is in de rui. Dat betekent een huis vol met dierenharen. Op de vloer, op de bank en op de mat. Weet jouw oude stofzuiger geen raad met je verharende huisdier? Kies dan een stofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen, zoals katten- of hondenharen.

De meeste stofzuigers voor dieren worden geleverd met een speciale turboborstel of een dierenhaarborstel om haren uit vloerkleden, tapijt of deurmatten te halen.

Top 5 stofzuigers voor dierenharen

We hebben bij ProMansion vijf stofzuigers geselecteerd die jou het stofzuigen een stuk gemakkelijker gaan maken. Deze stofzuigers, die speciaal ontwikkeld zijn voor het opzuigen van dierenharen, voldoen minimaal aan deze eisen:

 • Geschikt voor dierenharen
 • Inclusief speciale turboborstel of dierenhaarborstel
 • Snoer van 8+ meter (of draadloos)
 • Goede zuigprestaties
 • Hoge klantbeoordelingen

#1 – Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Miele-Complete-C3-PowerLine-Cat&Dog-stofzuiger

Zeer complete en krachtige Miele stofzuiger

De populaire Miele Complete C3 PowerLine is er ook in een speciale Cat&Dog uitvoering. Met de meegeleverde turboborstel zuig je makkelijk grote hoeveelheden dierenharen op. En de AirClean filters voorkomen dat vieze luchtjes de stofzuiger verlaten.

 • Turboborstel: Ja
 • Snoerlengte: 8,5 meter
 • Gewicht: 8,2 kilo
 • Vermogen: 890 watt
 • Geluid: 76 dB
Bekijk de Prijs
Coolblue

#2AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

AEG-VX6-2-CR-A-Animal-Edition-hondenharen-stofzuiger

Krachtige turboborstel en extra allergiefilter

Hondenharen, kattenharen, kattenbakgrit, deze lichte AEG stofzuiger weet er raad mee. Dankzij de draaiende turboborstel verwijder je haren snel. Handig is het lange snoer en de meegeleverde parketborstel voor harde vloeren.

 • Turboborstel: Ja
 • Snoerlengte: 6 meter
 • Gewicht: 4,3 kilo
 • Vermogen: 800 watt
 • Geluid: 76 dB
Bekijk de Prijs
Bol

#3Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

Philips-Performer-Silent-Cat-&-Dog-FC8784-stofzuiger

Stille stofzuiger voor mensen met stofallergie

De Performer Silent Cat & Dog is een compacte, lichte en stille stofzuiger. Bij de stofzuiger worden handige accessoires geleverd zoals een mini-turboborstel, parketborstel, kierenzuigmond, afstofborstel en meubelzuigmond. Hiermee haal je huisdierenharen weg uit elke kiertje van je huis.

 • Turboborstel: Ja
 • Snoerlengte: 9 meter
 • Gewicht: 5,4 kilo
 • Vermogen: 650 watt
 • Geluid: 66 dB
Bekijk de Prijs
Coolblue

#4Philips Performer Silent FC8779/09

Philips-PowerPro-Expert-FC9745-stofzuiger-zonder-zak

Stofzuiger zonder zak voor harde en zachte vloeren

De Philips Performer Silent FC8779/09 is een krachtige stofzuiger die geleverd wordt met diverse borstels en zuigmonden, waaronder een turboborstel, parketborstel en een kierenzuigmond. De wendbare stofzuiger beschikt ook over een tapijtborstel, deze reinigt tapijt en vloerkleden tot dieper in de vezels. Het opzuigen van honden- en kattenharen is een fluitje van een cent met deze fijne stofzuiger.

 • Turboborstel: Ja
 • Snoerlengte: 7 meter
 • Gewicht: 5,5 kilo
 • Vermogen: 900 watt
 • Geluid: 75 dB
Bekijk de Prijs
Coolblue

#5Philips Performer Silent FC8780/90

Philips-Performer-Silent-FC8780-stofzuiger

Stille stofzuiger met speciale dierenborstel

De Philips Performer Silent FC8780/90 is een compact en krachtige stofzuiger met zak. Deze Philips stofzuiger heeft een zuinig energielabel van A+ en stofzuigt aangenaam stil met slechts 66 dB. Er wordt geen turboborstel meegeleverd, maar wel een dierenhaarborstel die optimaal is voor het verwijderen van dierenharen uit onder andere tapijten. Het ECARF-gecertificeerde allergiefilter vangt 99,9% van al het stof op en de stofzuiger bevat een extra parketmondstuk.

 • Turboborstel: Dierenhaarborstel
 • Snoerlengte: 9 meter
 • Gewicht: 5,4 kilo
 • Vermogen: 750 watt
 • Geluid: 66 dB
Bekijk de Prijs
Bol

Koopadvies

harry-stofzuiger-dierenharenStofzuigers voor honden- en kattenharen beschikken over een speciale TURBO-borstel die fijne haren uit voordeurmatten, vloerkleden, (hoogpolig) tapijten en andere vloerbedekking verwijdert. Ook beschikken deze stofzuigers over filters tegen vieze luchtjes. Want tja, oude honden- en kattenharen ruiken nu eenmaal niet zo lekker 😉

Dankzij de turbo-borstel rol je de haren uit de voordeurmat zonder er keer op keer overheen te moeten gaan met je borstel. Dat scheelt een hoop tijd!

Er zijn tal van stofzuigers die alle hondenharen of kattenharen bij jou thuis kan opzuigen. Op deze pagina heb ik vijf populaire stofzuigers voor je op een rij gezet. Verderop lees je meer over dit type stofzuigers in onze koopgids.

Haren stofzuigen kan zo vervelend zijn. Je gaat met je stofzuiger op de hoogste stand over je voordeurmat, maar de haren blijven gewoon als een dotje liggen. Je duwt de haren alleen maar voor je uit, maar opzuigen – ho maar.

hondenharen-kattenharen

En de haren die je stofzuiger opzuigt hopen zich op aan de borstel of blijven hangen in de borstelmond en moet je telkens met je vingers verwijderen. Stofzuigen is al niemand zijn of haar hobby, maar met al die haren op de grond elke dag wordt het er niet leuker op.

Dieren komen in het voor- en najaar in de rui. Dan verharen ze en laten ze in je huis overal haren ronddwarrelen. (Bron: dierendokters.com)

Hoe kun je nu al die hondenharen en kattenharen simpel en snel verwijderen van je vloer? Welke stofzuiger moet je kopen die hondenharen goed opzuigt? Dat doe je door een stofzuiger aan te schaffen die geleverd wordt met een tuboborstel, dat is het grote geheim.

1. Turboborstel – wat is dat?

turboborstel-dyson

Turboborstel van Dyson

Nee, je hebt geen stofzuiger nodig met veel watt of power om de stugge dierenharen goed op te zuigen. Wat je echt nodig hebt is een turboborstel die zelfs de fijnste haren uit je vloerkleed kan halen.

Maar wat is nou een turboborstel?

Een turboborstel lijkt op een normale stofzuigerborstel die aan het uiteinde van de stofzuigerslang zit bij een standaard stofzuiger. Het verschil is dat de turboborstel beschikt over een snel draaiende borstel in de zuigmond die de haren lostrekt van het oppervlak. Bijvoorbeeld uit karpetten, vloerbedekking en tapijten. De borstel lift het oppervlak als het ware op waardoor de haren loskomen en direct opgezogen worden. Eigenlijk is het een soort dierenhaarborstel.

Doordat de turboborstel een roterende borstel heeft worden haren, pluisjes en ander vuil altijd naar de zuigmond gedraaid. Hierdoor heb je geen oprollende plukken haar meer op de mat, maar een schone mat zonder haar en een stofzuigerzak vol met dierenharen. Zoals je het graag ziet.

stofzuiger-turboborstel-hondenharen-kattenharen

Nee, een huis die bezaaid is met honden- of kattenharen staat niet netjes en opgeruimd. Bovendien zorgt het voor vieze luchtjes in je huis en de haren blijven ook aan je kleding hangen. Zeker als je huisdier op de bank mag liggen (wat erg gezellig is) heb je hier vaak last van. Niet echt hygiënisch en zeker niet als je gasten over de vloer hebt.

Borstels en zuigmonden zijn erg handig

Maar naast een turboborstel is het ook handig om andere opzetborstels en zuigmonden te gebruiken bij het opzuigen van dierenharen. Een kierenzuigmond is bijvoorbeeld ideaal om op lastig bereikbare plekken te komen. En een meubelborstel zorgt ervoor dat je meubels niet beschadigen tijdens het stofzuigen van de honden- en kattenharen.

Bekijk video van Miele turboborstel (Engelstalig)

Demonstratie van de Miele stofzuiger voor dierenharen:

2. Koolstoffilter tegen vieze luchtjes

Sommige stofzuigers voor dierenharen beschikken over een filter tegen vieze luchtjes. Dit is vaak een koolstoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat je stofzuiger niet gaat stinken door de dierenharen. Wil je dus nare geurtjes zoveel mogelijk voorkomen, kies dan voor een stofzuiger met geurfilter of koolstoffilter.

Let er wel op dat het filter kan opraken en dus regelmatig vervangen moet worden.

3. HEPA filter

stofzuiger-hepa-filter

Dit is een HEPA-filter.

Heb jij of iemand anders last van een stofallergie? Let dan op het type HEPA-filter er in de stofzuiger zit. Kies minimaal voor een HEPA 12 filter, dan zorgt voor 99,5% filtering. De hoogste filtering is HEPA 15 filter die bijna 100% filtering garandeert.

4. Vloertype

Wat voor vloertype heb jij thuis? Een harde vloer zoals parket, plavuizen, PVC of laminaat? Of heb je een laag- of hoogpolig tapijt liggen of een ander soort vloerbedekking. Misschien heb je, zoals in wel veel huishoudens, een combinatie van diverse vloeren.

Let bij de aanschaf van jouw stofzuiger op voor welke vloertype de stofzuiger geschikt is. Dit kun je terugvinden op het energielabel van de stofzuiger.

Bekijk stofzuigers voor hoogpolig tapijt.

5. Voor- en nadelen

Wat zijn de voor- en nadelen van een stofzuiger voor huisdierenharen?

Zuigt dierenharen met gemak op.
Snel je huis stofzuigen zonder gedoe.
Een turboborstel haalt diepliggend vuil uit vloerbedekking.

 Beperkte keuze aan dit type stofzuiger.

Wat is het alternatief?

Is een speciale stofzuiger voor harige huisdieren toch niet wat je zoekt? Bekijk dan of je misschien met een nieuw stofzuiger accessoire voor je huidige stofzuiger al geholpen bent. Je kunt een losse turboborstel kopen die geschikt is voor jouw model. Let dus goed op of je de turboborstel past.

Bekijk ook onze koopgids met meer advies over stofzuigers.